Zaklamp

Zaklamp

Bij mobiele handverlichting, populair gezegd een zaklamp of een staaflamp, denk je niet direct aan slimme, intelligente technologie en ontwikkeling. Maar niets is minder waar.

In de afgelopen 10 jaar heeft de mobiele verlichting een enorme innovatie door gemaakt en van zeer hoge kwalteit geworden. Ze zijn intelligent geworden, voldoen aan de hoogste normen van betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid. Ze kennen de nieuwste technieken van LED, elektronica en benutten bovendien optimaal de mogelijkheden welke batterijen of accus nu kennen om onder andere de brandduur en de lichtopbrengst maximaal te vergroten door slimme laadtechnieken. 

Om iets concreter te worden. Vrijwel alle moderne en nieuw ontwikkelde zaklampen zijn voorzien van LED chips, je hoort nogal eens de term CREE LED. Daarin is een enorme variëteit en kwaliteit. De traditionele lamp zet energie om in licht en een groot deel van de energie is warmte. LED verlichting heeft ook een warmteafgifte, maar in mindere mate ten opzichte van de lichtopbrengst waardoor er veel efficiënter gebruik wordt gemaakt van de energie. Door de optimale combinatie met de batterij, elektronica en behuizing van de lamp ontstaan er mogelijkheden die in het verleden ondenkbaar waren met urenlange felle verlichting.

Maar het zijn niet alleen de LED’s die een grote rol spelen. Voorheen was er schakeling van contacten om de zaklamp te laten branden, maar daar is slimme elektronica voor in de plaats gekomen. Zo is het mogelijk de lamp op verschillende manieren te laten branden door de lichtopbrengst te reguleren voor een nog langere brandduur of betere visuele waarneming, zoals knipper- en strobe standen, SOS signalen etc. Ook is het mogelijk een indicatie te geven van de nog resterende brandduur. Sommige lampen zijn zelfs voorzien van een lichtsensor waarbij de lamp automatisch de lichtopbrengst reguleert aan de hand van het omgevingslicht.

Al genoemd: er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van elektronica en de lichtunit zelf. Maar zeker de energiebron, de batterij, heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt waarbij milieuaspecten en duurzaamheid een grote rol spelen. De meest gebruikte type batterij voor de oplaadbare zaklamp zijn Nikkelmetaalhydride (NiMH) en de Lithium-ion (Li-Ion).

Een LED zaklamp is tegenwoordig dus meer dan een lampje, een batterij en een mechanische schakelaar. De zaklamp is een slim stukje gereedschap geworden waaraan hoge eisen worden gesteld door de professionele gebruiker. Die moet kunnen vertrouwen op werking, veiligheid en duurzaamheid. Of dat nu een monteur op een olieplatform is, een brandweerman, of een inspecteur voor een opslagsilo, politieagent etc etc.

In de komende jaren zal de mobiele verlichting blijven innoveren door nieuwe technieken en mogelijkheden. De zaklamp zal in de toekomst steeds slimmer worden. Daarmee zal er een nog beter invulling kunnen worden gegeven aan de vraag van zijn gebruiker.

 

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
X950 LED zaklamp Cree - 1200lumen - Waterdicht
  Slagvast, schokbestendig, waterdichte LED Cree Zaklamp!   CREE LED zaklamp met ..
74,95€
Excl. BTW: 61,94€
Gebaseerd op 1 beoordeling(en).
zaklantaarn / zaklamp CREE LED FLASHLIGHT TORCH
6500 Lumen CREE XM-L XML T6 LED zaklamp fakkel 4x 18650 30W Lamp Light Gemaakt van hoge kwaliteit..
104,96€
Excl. BTW: 86,74€

© 2014-2023 LEDS-Sport - Design door VisionDesign